Parim valguslahendus 2015 preemia sai üle antud

Aasta Kodu võidukodu 2015 on selgunud

Estonia talveaias pärjati 26.veebruaril 2016 ajakirja Kodukiri kodukonkursi Aasta Kodu võitjad.

Parima valguslahenduse preemia 650 eur pälvis Hektor Lighti poolt Heilika ja Ülo Pikkov Tallinnast

Palju õnne, teile!

Hektor Light on aastaid toetanud kodukonkurssi.

Selle aasta Aasta Kodu finaali jõudnud kodud olid isikupärased, sooja tundega ja õdusad. Silma jäi isetegemise lusti, julget materjali- ja värvikasutust ning erinevate stiilide miksimist. Kodud olid võimalusel sisustatud kõikide pereliikmete eelistusi arvestades. Oli lausa selliseid olukordi, kus kodu üks ruum oli tehtud värvirohkes modernses võtmes, mis oli südamelähedane naisele, teine aga abikaasa lemmikstiilis -ajalooliste klassikaliste sugemetega. Südant soojendav oli teada saada, et paljud noorte kodude sisustus- ja dekoreerimistööd olid tehtud oma kätega. Käsitöö on au sees. Hinnatakse ühiseid traditsioonilisi pereväärtusi, kõik kodud jutustasid justkui oma lugu.

Sel korral paistis silma, et valgustite paigutamisel oli lähenetud klassikaliste ning ratsionaalsete võtetega( toas rippvalgusti ja seinavalgusti, vajadusel põrandavalgusti), interjöörid olid lahendatud ilma süvis- ja dekoratiivtehniliste valgustiteta, mis jätab terviklikuks valgustamiseks küll vähe ruumi. Kuid samas oli leitud palju sellised ajatuid valgusteid, mida on hea sobitada erinevat liiki valgustitega ka hiljem kui tundub, et valgust on väheks jäänud. Selle aasta kodudest kumas paljugi romantismi ja vintage hõngu.

Valgustipreemiagi läks miksitud stiilidega interjööri, kus nägime täna taas soositud karniisvalgustuse kasutamist kui juugend ning vintage stiilis valgusteid. Meie preemia pälvinud kodule soovitame lisaks veel laua- ja põrandalampe. Kooliskäivad lapsed vajavad õppimiseks hästivalgustatud lauda ja head üldvalgust. Valguse ja varjude tekkimiseks julgustame kõiki lisama põrandalampe. Valgete ja selgete vormidega valgustite juurde on kerge leida sobivaid variante. Head inspiratsiooni kõigile kodudesse ja aitäh, et jagasite meile vaateid oma kodudest. Niimoodi koos innustame teisigi sisustama julgelt ja omanäoliselt.

Kodukiri korraldab kodukonkurssi juba 19. korda. Tänavu osales ligi 60 kodu ja aeda üle Eesti. Kaunimate kodude loojatele andis auhinnad üle proua Ieva Ilves. Hektor Lighti esindajaks Ruth Pagil

Täname ajakirja toimetajat Malle Pajulat ja teisi asjaosalisi rikastava koostöö eest.

 

Ülle Jõks zürii liige

Hektor Light

Galerii :

Aasta Kodo 2015 auhinna üleandmine Aasta Kodu 2015 auhinna üleandmine Aasta Kodu 2015 auhinna üleandmine
Aasta Kodu 2015 auhinna üleandmine Aasta Kodu 2015 auhinna üleandmine Aasta Kodo 2015 auhinna üleandmine
Parim valguslahendus 2015 Parim valguslahendus 2015 Parim valguslahendus 2015

Fotod:Ardo Kaljuvee  ja Priit Grepp

Liitu uudiskirjaga